|
guru
|
 |
« Отговор #40 -: Август 03, 2009, 10:55:04 » |
|
axa
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
ichi-varna
|
 |
« Отговор #39 -: Август 02, 2009, 03:28:43 » |
|
... този емилчо го чувам за първи път, защото другия Сенсей Емил Костов го познаваме всички , може би без тебе?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
guru
|
 |
« Отговор #38 -: Август 02, 2009, 10:56:37 » |
|
e не за емилчо бсе пак.много има да учи още ,за уважение,за доблест,за минало,за приятели........
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
ichi-varna
|
 |
« Отговор #37 -: Август 01, 2009, 06:22:21 » |
|
не те юркам бре , просто ми стана интересно за кои сенсеи имаш в предвид, то шихана е само един 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
guru
|
 |
« Отговор #36 -: Август 01, 2009, 05:59:17 » |
|
ти не знаеш ли ,а си уш профи-мен-карате,ще ти кажа;има шихан,сенсеи колкото си щеш с години ш киокушин зад гърба си-поне 30 г.Мислиш ли че знаеш за карате повече от тях.Та да не го обръщаме в личен разговор.........ха.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
ichi-varna
|
 |
« Отговор #35 -: Август 01, 2009, 05:12:55 » |
|
гуру кой е тоя стария учител във Варна че много ме заинтересува 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
ShiBumi_GirL
|
 |
« Отговор #34 -: Юли 31, 2009, 11:14:15 » |
|
нямам против щото не ме касае ,но си дрънкам ей тъй...та да ви кажа:не е лошо да има много учители но е лошо когато си пречат.когато уреждащите отношенията правила пропуснат дребен детайл и от там се развие голям цирей....интрижки ,надпревара в надпреказване,голословна реклама ,величие ,манипулация на младите нищо неподозиращи .......непризнаване на наученото от стария учител...
за това съм напълно съгласна,веднъж да сме на 1 мнение 
|
|
|
|
|
Активен
|
Умелите в битката не се разяряват, умеещите да побеждават не се страхуват,затова мъдрите побеждават преди битката,а невежите се бият за да победят!
|
|
|
|
guru
|
 |
« Отговор #33 -: Юли 31, 2009, 12:10:45 » |
|
нямам против щото не ме касае ,но си дрънкам ей тъй...та да ви кажа:не е лошо да има много учители но е лошо когато си пречат.когато уреждащите отношенията правила пропуснат дребен детайл и от там се развие голям цирей....интрижки ,надпревара в надпреказване,голословна реклама ,величие ,манипулация на младите нищо неподозиращи .......непризнаване на наученото от стария учител...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
ichi-varna
|
 |
« Отговор #32 -: Юли 26, 2009, 12:30:27 » |
|
Клубовете всъщност са повече но гуруто е прав в единия от тях поради липсата на други освен на черни пояси , може да се достигне и до такава ситуация на тренировка 
|
|
|
|
« Последна редакция: Юли 28, 2009, 12:51:05 от ichi-varna »
|
Активен
|
|
|
|
|
ShiBumi_GirL
|
 |
« Отговор #31 -: Юли 25, 2009, 07:41:37 » |
|
аз съм за откриването на нов клуб,всеки треньор предава своите знания по различен начин на своите ученици.Но също много важно е начинът по който се отнасят към теб в залата.Ако те карат да се чувстваш идиот и некадърник и се държат по този начин с теб много ясно че ще потърсиш себе си в друг клуб където на всички ще се гледа като на равни и всеки ще има възможност да се развива,а не да бъде пренебрегван за сметка на някои други ''удобни'' за някого хора.Не казвам че навсякъде е така,но и от друга гледна точка какво лошо има да има повече зали които да събират все повече и повече трениращи?Също така и относно местоположението на залата.А както си спомням целта на армеец е киокушин за всички и отварянето на повече зали. А това че 8 кю ли там кое да тренира 1 дан смятам че примера на гуру не беше много на място.Ако пък случаино има конкретни наблюдения върху такава зала моля да сподели с конкретни имена и местоположения.Гуру а ти какво против имаш създаването на нови клуове или те е яд че в един град се 2 клуба???
|
|
|
|
« Последна редакция: Юли 31, 2009, 11:16:55 от ShiBumi_GirL »
|
Активен
|
Умелите в битката не се разяряват, умеещите да побеждават не се страхуват,затова мъдрите побеждават преди битката,а невежите се бият за да победят!
|
|
|
|
ichi-varna
|
 |
« Отговор #30 -: Юли 25, 2009, 05:41:40 » |
|
човек престава да бъде учител в момента , когато си помисли че е научил всичко, ако създаването на ново дожо е пътя да научиш нови неща и да ги предадеш на други хора аз съм за , но кой ще прецени да ли си наистина подготвен за това , тъй като собствената ти преценка за това е субективна? В този случай аз смятам че ако нямаш особени успехи в карате , които сами по себе си доказват степента на твоето развитие следва да послушаш учителя си и ако той смята че си достоен да ръководиш собствено дожо , той няма да те спре. Ако го направи от гледан точка на себелюбието си значи не заслужава уважението ти и тогава си свободен да се развиваш самостоятелно. Така след години твоите ученици ще покажат да ли си бил прав или си сгрешил.....( което е и най -обективната оценка )
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
guru
|
 |
« Отговор #29 -: Юли 25, 2009, 04:38:47 » |
|
Не ми се ще да изнасям лекция за наследяване На познанието ,творчеството и желанието на учителя да ти предостави знанията си и да му се исериш на главата.четете обща история ...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tip_nebrejen
Sempai
Активен
Неактивен
Публикации: 34
|
 |
« Отговор #28 -: Юли 24, 2009, 08:09:25 » |
|
 ))))))))))))))))))) е чак пък професор  )) благодаря за пожеланието! А може би точно защото трениращите за 1-2 месец след започването си започват да разбират какво им се преподава,и как им се поднася и търсят друг клуб-това оправдава съществуването на повече от един клуб. А дали ще изчезнат от картата на киокушина - един господ знае - ако успеят да се ориентират в джунглата на отношенията в федерацията.А пък и както е казано "последните ще бъдат първи,а първите ще......."
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
guru
|
 |
« Отговор #27 -: Юли 24, 2009, 11:22:20 » |
|
..........и ще се изпарите яко дим за месеци от картата на киокушин.....за ей тия правила говоря.Разбрахте ли ме професоре.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
guru
|
 |
« Отговор #26 -: Юли 24, 2009, 11:18:09 » |
|
не бе,да са в една зала и 5-кю да води трен .на 1 дан,а 8 кю да коригира процеса на преподаване на 5-дан ,и трениращите да се разхождат през тренировката от клуб в клуб да търсят предлаганото ,щото те много добре знаят какво и след кое им трябва...това е най-градивното...............
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|